Medici de la Spitalul „Sf. Ioan” din Capitală au depus o plângere penală privind cadrul organizatoric necorespunzător, în contextul crizei COVID-19

24 martie 2020, 10:43

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a fost înregistrat la data de 23 martie (luni – n.red.) dosarul penal nr. 2297/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 C.p. şi abuz în serviciu prev. de art. 297 C.p., ca urmare a sesizării venite la DGPMB – Secţia 26 Poliţie din partea mai multor cadre medicale din Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. loan din Bucureşti”, subliniază Ministerul Public.

Plângerea vizează existenţa unui cadru organizatoric defectuos, ce nu ar corespunde măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase.

În urma plângerii înregistrate, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lămuririi aspectelor sesizate.

„Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie”, mai arată Ministerul Public.

În urmă cu doar o săptămână, s-a decis ca Maternitatea Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” să preia eventualele cazuri ale femeilor gravide infectate cu noul coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite