Medici audiați în cazul falsului doctor de la secția ginecologie a Spitalului Județean Ilfov

19 februarie 2019, 19:19

Primul ajuns la audierile de la secția 9 de Poliție a fost medicul Al Jashi Isam. Acesta a cunoscut-o în Spitalul Județean Ilfov pe Raluca Bîrsan, care pretindea că e medic și care a lucrat ca voluntar la secția de ginecologie ani în șir. Spune despre ea că era protejata fostei șefe de secție.

În 2016, după ce i s-a furat parafa din cabinet, medicul arab a depus plângere la poliție. Dar ancheta nu a dus la găsirea hoțului. Acum, medicul spun că parafa i-ar fi fost folosită chiar de falsul medic.

Polițiștii au audiat și alți doi medici de la Spitalul Județean Ilfov. Dar aceștia au refuzat să discute cu jurnaliștii. Sunt în plină desfășurare și anchete ale spitalului, ale Consiliului Judeţean şi Direcţiei de Sănătate Publică. Unii medici au declarat că Raluca Bîrsan le dădea pansamente sau pense în sala de operaţie şi curăţa plăgi. Sunt paciente care susţin că, după operații, ea le sutura inciziile.

Medicii, asistentele şi infirmierele care lucrează în secţia de ginecologie vor da explicaţii în faţa comisiei de disciplină. Vor fi audiaţi şi angajaţii de la RUNOS, paznicii, dar şi consilierul juridic. Rezultatele anchetei vor fi gata în cel mult trei săptămâni.

Cei care vor fi găsiţi vinovaţi în urma anchetei administrative riscă să fie concediați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite