TELEJURNAL REGIONAL

Medici: Găsirea unui loc la Terapie Intensivă, un adevărat calvar. Tot mai puține paturi libere în ţară. Spitalul modular Lețcani, închis din 14 ianuarie

Luni la prânz mai erau libere doar 6 locuri la Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID 19 în ţară. Deja, unitatea mobilă de reanimare de la Iaşi are ocupate 10 din cele 12 locuri, 5 bolnavi fiind transferaţi din alte judeţe. Una dintre soluţiile de suplimentare a numărului de paturi pentru bolnavii în stare critică luată în discuţie este redeschiderea Terapiei Intensive a Spitalului de la Lețcani. Aici însă, chiar dacă s-ar remedia problemele semnalate de corpul de control al Ministerului Sănătăţii, nu există personal suficient pentru îngrijirea pacienţilor.

13 Aprilie 2021, 10:56 (actualizat 13 Aprilie 2021, 11:03) Știrile TVR |
Probleme la Letcani
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Medicii spun că găsirea unui loc la Terapie Intensivă este un adevărat calvar, iar numărul paturilor libere în ţară este extrem de redus. Premierul Florin Câţu a solicitat creşterea numărului de paturi la 1600 faţă de cele 1537 existente în prezent.

18 paturi de reanimare ar putea fi disponibile la Spitalul Modular Lețcani. Unitatea este închisă de pe 14 ianuarie din cauza frigului şi a frecventelor defecţiuni la instalaţia electrică. Managerul spitalului a solicitat o expertiză a instalaţiei pentru a fi sigur că pacienţii nu sunt în pericol.

Deşi numărul cazurilor critice este în creştere şi este nevoie urgentă de cele 18 paturi de la Leţcani, documentele solicitate nu au fost înaintate unităţii medicale.

Pe de altă parte, chiar dacă problemele tehnice ar fi rezolvate, în judeţul Iaşi nu se găsesc suficienţi medici şi asistenţi de Terapie Intensivă pentru o nouă linie de gardă la Leţcani.

Raportul Corpului de Control Al Ministerului Sănătăţii a fost solicitat şi de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care a început o anchetă referitoare la legalitatea achiziţiei spitalului modular de la Lețcani. .

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 27°C
IASI 24°C 24°C
CLUJ 21°C 19°C
CONSTANTA 24°C 26°C
CRAIOVA 23°C 22°C
BRASOV 22°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI