Medici, experţi IT şi cercetători din toată Europa au discutat la Bucureşti despre soluţii prin care inteligenţa artificială ne va ajuta să îmbătrânim frumos

Revoluţia digitală ne va ajuta să înaintăm în vârstă sănătoşi şi activi. Ceasurile şi brăţările smart deja sunt folosite pentru a ne monitoriza starea, dar şi vârstnicii vor fi ajutaţi de noile tehnologii. De exemplu, casele inteligente vor putea alerta singure ambulanţa în caz de urgenţă. Cercetători din toată Europa au discutat la Bucureşti despre soluţii prin care inteligenţa artificială ne va ajuta să îmbătrânim frumos.

25 Septembrie 2022, 21:28 Știrile TVR |

Pe lângă remedii şi tratamente, şi inteligenţa artificială ne poate ajuta să trăim mai mult şi mai bine.

Medici, experţi IT şi cercetători din toată Europa au luat în discuție soluţii concrete, la Universitatea de Medicină "Carol Davila" din Bucureşti. Sunt într-o reţea de 39 de ţări care vor să creeze un mediu smart pentru înaintarea în vârstă.

Vârstnicii s-ar putea înscrie pe anumite platforme care ar primi informaţii despre starea lor, iar medicii ar putea lua rapid decizii.

Pandemia a arătat cât de utilă este telemedicina.

Şi aplicaţiile IT îi pot ajuta pe oameni să prevină îmbolnăvirea sau să gestioneze mai bine diabetul, bolile de inimă sau de plămâni. Este însă nevoie de mai mult, spun experţii.

În viitor, vor fi tot mai mulţi vârstnici şi, cum se nasc tot mai puţini copii, criza de personal se va adânci, inclusiv în sănătate, spun specialiştii.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 13°C 14°C
CLUJ 14°C 10°C
CONSTANTA 17°C 20°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 16°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI