Medicamente pentru oameni sănătoși. Cât de periculoase sunt terapiile pentru ADHD, folosite pentru creșterea performanțelor individuale

1 aprilie 2018, 15:16

Într-o lume în care suntem într-o competițe permanentă, astfel de medicamente „promit” ajutor împotriva oboselii. Datele arată că, în ultimii ani, a crescut consumul de stimulente prescrise pe bază de reţetă. Astfel de medicamente îi ajută, de exemplu, pe pacienţii care suferă de ADHD, o tulburare comportamentală cu care sunt diagnosticaţi tot mai mulţi copii şi adolescenţi. Le iau însă şi tineri care nu sunt bolnavi, ca să reziste cât mai multe ore la muncă. Ajung repede dependeţi şi nu-şi mai pot imagina viaţa fără pastile.

America, țara care vorbit pentru prima dată de ADHD, are cei mai mulţi copii diagnosticaţi cu această tulburare. Nimeni nu poate spune cu certitudine câţi dintre ei sunt cu adevărat bolnavi şi câţi înghit pastile care conţin amfetamină fără să aibă cu adevărat nevoie.

Un medicament pe bază de amfetamină care este utilizat de mulţi tineri americani nu are autorizaţie de punere pe piaţa din România. Însă, sunt români care ajung să şi-l administreze.

Pe forumuri, tinerii români întreabă cum pot face rost de acest medicament.

Exista chiar cazuri in care tinerii au ajuns in spitalele de la noi cu complicatii grave de la aceste medicamente.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite