Un chirurg de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, acuzat de luare de mită, este arestat la domiciliu pentru 30 de zile. Medicul a fost prins în flagrant când primea o tranșă de bani. Doctor în științe medicale și renumit pentru intervenția pe cord deschis făcută prima oară la spitalul din Brașov în urma cu un an, chirurgul ar fi cerut unei paciente o sumă importantă de bani pentru o operație. Familia femeii a sesizat poliția.
Femeia a fost operată de renumitul chirurg la Spitalul Județean de Urgență din Brașov. Familia spune că i s-ar fi cerut 10.000 de lei, o "atenție" pentru toate cadrele medicale implicate.
Medicul a ajuns pe mâna anchetatorilor după ce un bărbat, rudă a femeii operate de chirurg, i-a scris polițistului Marian Godină și i-a cerut sfaturi. I-a povestit acestuia că i-a dat doctorului 2.000 de lei și a întrebat ce să facă mai departe.
Polițistul l-a îndemnat pe bărbat să sesizeze autoritățile.
"Am primit aseară, pe pagină, acest mesaj. Mi se întâmplă destul de rar să apuc să citesc mesajele şi să le răspund, dar ăsta mi-a sărit în ochi. I-am răspuns omului, i-am dat un număr de telefon la care să sune şi i-am zis să nu cumva să dea înapoi şi să aibă încredere. Nu a dat, iar azi (marţi-n.r.) s-a dus să dea bănuţii domnului doctor. Pe hol aşteptau câţiva 'pacienţi' care au intrat în cabinet nepoftiţi, imediat după tranzacţie. Acum, bănuiesc că cineva nu va face nani acasă în noaptea asta. V-ar mustra conştiinţa în locul meu? Pe mine nu", a postat Godină pe Facebook.
Conform mesajului trimis poliţistului de către ruda pacientului, cardiologul ar fi solicitat suma de 10.000 de lei pentru "personalul participant la operaţie".
Medicul e doctor în științe medicale şi a făcut, în urmă cu un an, prima intervenție pe cord deschis de la Spitalul Județean Brașov.
Anul acesta a făcut parte dintr-o echipă care a realizat o procedură de revascularizare a membrelor inferioare, o intervenție chirurgicală rară la nivel mondial.
Managerul clinicii private unde mai lucrează chirurgul spune că toți medicii din rețeaua lor sunt atenționați că nu trebuie să recurgă la astfel de practici.
Magistrații au decis ca medicul să stea în arest la domiciliu 30 de zile. Ministerul Public a contestat decizia.