Medic din grupul evacuat joi din Fâșia Gaza: A fost un lucru foarte frumos din partea autorităților române, ne-au acordat un hotel, mese. Sunt și copii mici pe aeroport. Am experimentat multe lucruri oribile, ieșeam din spital să plângem

11 noiembrie 2023, 20:42

Ștefan Abed El Naby e student la Medicină la Craiova și se află printre cei 41 de români cu dublă cetățenie evacuați joi din Fâșia Gaza și care așteaptă să ajungă în România.

Ștefan Abed El Naby: – Noi acuma suntem în așteptare să plecăm în avion, dar trebuie să mai așteptăm câteva ore bune, așa ne-au anunțat, și acuma o să ne ofere o masă, că n-am mâncat, sincer. Sincer, a fost un lucru foarte, foarte, foarte frumos și din partea autorităților române, ne-au acordat un hotel, am dormit noaptea trecută, ne-au oprit mese, ultima masă a fost azi-dimineață și ne-am îndreptat la ora 10.00 dimineață spre aeroport.

Reporter: – Sunt și bătrâni acolo printre voi, în grupul vostru, copii mici?

Ștefan Abed El Naby: – Da, ia uite-i. Copii mici aici sunt. Mai sunt.

Radu Filip, purtător de cuvânt MAE:Au fost preluați de către reprezentanții Ambasadei României la Cairo, după care, însoțiți până la Cairo de către colegii noștri din cadrul echipei consulare mobile, iar în Cairo au primit sprijin și protecție consulară din partea colegilor noștri de la ambasadă.

Ștefan a povestit pentru Știrile TVR și care au fost cele mai dureroase momente prin care a trecut în ultima lună, cât timp a fost blocat în Gaza, în mijlocul războiului dintre Hamas și Israel: „Multe lucruri oribile pe care le-am experimentat însă am fost (…) în spitale. Lucrul foarte dureros chiar și ieșeam noi, medicii, afară, să plângem sincer, că nu puteam să arătăm oamenilor că suntem distruși psihic.

Primii 93 de cetăţeni români din Gaza au ajuns deja în ţară miercuri seara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite