Medic de la Institutul Parhon: Niciunul din remedii nu este de tipul „Ridică-te Lazăr și umblă”. Fiecare bolnav e în mâinile soartei. Să nu vi se pară că, indiferent ce o să faceți voi, medicina vă va scăpa cu siguranță

Terapie intensivă COVID
Terapie intensivă COVID
19 octombrie 2021, 23:16

„Sper că toată lumea, vaccinată sau nevaccinistă știe faptul că boala asta, Covid, nu are propriu zis leac. Nu există un antiviral pe care îl dai, cum dai penicilina în pneumonia cu pneumococ, și aștepți ca boala să treacă. Toate remediile de care se vorbește au o eficacitate la limită, mulsă mai mult cu puterea dorinței de a o găsi, din mici ameliorări observate pe loturi mari de oameni. Nici unul din remedii nu este de tipul ‘Ridică-te Lazăr și umblă’ și, de fapt, fiecare bolnav este în mâinile soartei. În mâinile stilului de viață pe care l-a dus, ale bolilor pe care le are și modul în care le-a îngrijit, ale vârstei biologice”, spune medicul.

Mesajul său a fost preluat de platforma RO Vaccinare.

Mesajul medicului este îndreptat către toți cei care nu se vaccinează, fiind siguri că este doar datoria medicilor de a-i proteja, de a-i trata, de a-i salva.

„Sigur, avem resurse energice de susținere a funcțiilor vitale, putem combate o disfuncție de inflamație sau de coagulare, dacă apar, și putem crea, cu medicina modernă, șanse mai mari ca cei care pot scăpa, să scape. În lipsa vaccinării, atuurile noastre în fața epidemiei astea sunt: procentul totuși redus de forme mortale, robustețea fiecăruia și menținerea în viață a muribunzilor până ce, câte unul, până la urmă scapă”, a explicat fără menajamente dr. Constantin Cucu.

„Nu contați pe tratamente. Nu există Redemsivir, Claritromicină, Hidroxocloroquina, Faviparivir, Ivermectină, anticorpi monoclonali, tocilozumab, Arivir. Nu în înțelegerea de cură. De remediu indiscutabil. De omorâre a virusului și a bolii și de asigurare a pacientului că va scăpa”, adaugă el.

„Sigur că medicii, sistemele de sănătate, comisiile și ministerele au scheme de tratament. Este obligatoriu să avem, că doar nu o să ne uităm ca proștii la bolnavi. Aveau scheme de tratament/rugăciune și pe vremea morții negre. Și cel care, 1 la sută, scăpa de ciumă era un exemplu că schema era funcțională” .

Medicul explică și de ce a scris acest mesaj: „Ca să vă vaccinați. Să nu contați pe scheme de tratament, care nu prea ajută în combaterea virusului”.

„Să nu vi se pară că, indiferent ce o să faceți voi, medicina vă va scăpa cu siguranță. Covid este mai mult decât răceala copilăriei din care scăpam cu ceai, absență motivată și pupu de la mama”, conchide doctorul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite