Medic clujean: “Avem posturi blocate ca înainte de ‘89”

6 noiembrie 2020, 10:48

Medicul cardiolog clujean Radu Căpâlneanu spune că nevoia acută de cadre medicale pe diverse specialități din sistemul românesc este o problemă veche, însă că noua realitate a luptei cu pandemia face ca de această problemă să depindă sănătatea populației.

Prof. dr. Radu Căpâlneanu, medic primar cardiolog: “Mi se pare revoltător. Ne plângem că ne pleacă medicii sau cei care gestionează spitalele că au personal insuficient și cu toate astea posturile rămân blocate. E ridicol. Noi am rămas la același scenariu de centralism de tip comunist. Adică nu poți tu într-un spital ca manager sau ca șef de secție care știe situația de acolo să scoți la concurs un post numai cu avizul ministerului și niste chestii foarte complicate, de fiecare dată invocându-se finanțarea posturilor”.

Din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile au anulat susținerea examenului pentru obținerea titlului de medic specialist din luna martie a acestui an. Medicii spun că acest lucru mai adaugă încă o problemă la deficitul major de resursă umană din sistem.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor din Bucureşti au reacționat, la rândul lor în aceasta problemă. Aceștia recomandă deblocarea de urgență a locurilor de muncă din sistem.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă