Medic și paciente, uniți în suferință și speranță la Maternitatea Bega, din Timișoara. Unitatea este spital desemnat exclusiv pacientelor și bebelușilor infectați cu noul coronavirus

20 aprilie 2020, 20:13

Izabella Petre are 42 de ani și de aproape un deceniu lucrează în locul în care „minunea” se naște cu prima respirație.

La Maternitatea Bega din Timișoara, Izabella a ajutat la nașterea a mii de bebeluși. A depășit multe cumpene, însă recunoaște că nimic nu a pregătit-o pentru năpasta adusă de virusul COVID-19.

De peste o lună, doctorița a fost nevoită să câștige în fiecare zi lupta – profesional, dar mai ales uman.

Maternitatea Bega din Timișoara este de 5 săptămâni spital desemnat exclusiv pacientelor și bebelușilor infectați cu noul coronavirus.

Vorbele Izabellei Petre sunt înecate în lacrimi atunci când povestește despre durerea pacientelor infectate cu noul coronavirus. Ea însăși mamă a doi copii, Izabella nu poate fi indiferentă în fața dramei prin care trec aceste mame.

Pentru că mamele nu au voie să își părăsească salonul, singura legătură cu bebelușii este telefonul de la Secția de neonatologie. Zilnic sună ca să poată afla noutăți despre copilul lor, pe care multe dintre ele nici nu au apucat să îl vadă sau să îl audă.

Vocea Izabellei Petre redevine fermă atunci când este întrebată dacă se teme de acest virus ucigaș.

Datorită măsurilor stricte adoptate de întregul personal, niciun angajat al maternității nu s-a îmbolnăvit de noul coronavirus.

Săptămâna trecută, 8 mămici s-au vindecat și au putut pleca de la Maternitatea Bega acasă.

Lupta însă continuă pentru mămicile și bebelușii rămași.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite