Meciuri de legendă la TVR: Uruguay – Ghana, de la Campionatul Mondial din 2010. FIFA: „Cel mai memorabil meci!”

Uruguay - Ghana de la Mondialul din 2010 o partidă absolut nebună de la ora 00:00 pe TVR 1
Uruguay - Ghana de la Mondialul din 2010 o partidă absolut nebună de la ora 00:00 pe TVR 1
15 aprilie 2020, 20:30

Ghanezii, conduşi din teren de jucători precum Kevin-Prince Boateng sau Sulley Muntari, au fost singurii africani care au reușit să treacă de faza grupelor și, mai mult decât atât, s-au calificat în sferturi, după victoria din optimi în fața SUA, 2-1.

Acolo, aveau să întâlnească naționala Uruguayului, care trecuse în optimi de Coreea de Sud datorită dublei reușite de Luis Suarez.

Pe 2 iulie, Uruguay – Ghana se disputa pe stadionul Soccer City, din Johannesburg, care avea să găzduiască și marea finală dintre Olanda și Spania. În fața a peste 84 de mii de spectatori, cele două formații au oferit un meci care cu greu poate fi uitat.

În timpul regulamentar, scorul a fost 1-1 si s-a intrat în prelungiri, iar la ultima fază, în minutul 120, s-a petrecut una dintre fazele istorice ale fotbalului. Luis Suarez a salvat cu mâna de pe linia porții o minge trimisă de Dominic Adiyiah, iar Asamoah Gyan a ratat penalty-ul rezultat.

“Cel mai memorabil meci din 2010”, așa cum l-a numit FIFA, avea să se încheie la lovituri de departajare, iar câștigătoarea o întâlnea pe Olanda în semifinale.

Ne amintim de Uruguay – Ghana de la Mondialul din 2010, o partidă absolut nebună, de la ora 00:00, pe TVR 1, în comentariul original al lui Marian Olaianos și Narcis Selaru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite