Matteo Salvini, vicepremierul Italiei: “Uniunea Europeană îşi va regăsi sensul şi valorile în mandatul preşedinţiei române”

14 februarie 2019, 12:55

Oficialul italian a  subliniat că, dincolo de performanţele economice, Europa este un spaţiu al civilizaţiei iudeo-creştine. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui eveniment desfăşurat aseară la Ambasada României din Roma în contextul preşedinţiei semestriale române a Consiliului UE. Matteo Salvini a stat de vorbă şi cu Elena Postelnicu, corespondentul Radio România.

Ce ar putea obţine România după acest semestru european?

Matteo Salvini: Sper că va reuşi să închidă jocuri începute de ani de zile pe dosare  economice în primul rând, pentru că o problemă urgentă este munca, ocuparea  forţei de muncă, schimburile comerciale, pescuitul, turismul, agricultura.  Dar suntem popoare asemănătoare şi guverne prietene deoarece credem într-o  concentrare a fiinţelor umane. Europa nu poate să reprezinte doar o piaţă,  bănci, finanţe, afaceri, trebuie să se întoarcă şi la valorile umane şi ale familiei.

Sunt peste 1.200.000 de români în Italia. Se vede contribuţia lor?

Matteo Salvini: Ca ministru, pot să confirm ceea ce cunoşteam deja: că este comunitatea cea  mai numeroasă, cel mai bine integrată din punct de vedere economic, cultural, comercial, şi treaba mea este ca în fiecare zi să protejez marea majoritate de români, care sunt oameni de treabă, izolând şi pedepsind pe  acei puţini infractori care reuşesc să păteze percepţia acestor peste un milion de persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite