Timișoara. Mamele și-au luat bebelușii bolnavi de COVID-19 acasă

8 aprilie 2020, 08:42

Primii care au luat o măsură au fost procurorii de la Parchetul de pe lângă judecătoria Timișoara. Aceștia au deschis un dosar ÎN REM pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Mai apoi o echipă de epidemiologi a fost ieri în control la maternitatea Odobescu, iar în urma verificărilor de acolo au tras câteva concluzii și au impus câteva măsuri. În primul rând activitatea medicală este organizată pe echipe medicale care vor fi formate din cât mai puține persoane pentru a se minimiza la maximum posibilitatea răspândirii boli, dar în același timp să fie eficient actul medical, în al doilea rând la Maternitatea Odobescu am fost create două zone o zona verde și o zonă roșie. Foarte important,  orice pacientă care ajunge acum la maternitatea Odobescu va fi testată pentru infecția cu COVID-19, iar până vine rezultatul la această va fi ținută în izolator. Dacă rezultatul va fi pozitiv va fi transferată imediat la maternitatea Bega. Toate persoanele care au fost externate trebuie să rămână la domiciliu cel puțin 14 zile.

Totodată în ceea ce privește testare s-a comunicat oficial că ieri 5 mame din județul Timiș și bebeluși lor au fost retestate pentru infecție cu COVID- 19 și în cursul zilei de astăzi asteptăm să primim rezultatele privind aceste teste În ceea ce privește pe ceilalți cinci vorbim despre mame și bebelușii lor care sunt din județele limitrofe, trebuie să li se preleveze probe.

 

În cazul bebelușilor medici iau în considerare două variante fie vorbim despre un rezultat fals pozitiv, fie vorbim despre posibilitatea ca bebelușii să fi fost infectați de asistentele care au fost confirmate cu COVID 19 și care lucrau la neonatologie, pentru că, așa cum spuneai și tu Daniel, mamele au rezultat negativ. Amintesc că în total cifrele oficiale ne arată că 13 cadre medicale de la Maternitatea Odobescu au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus și douăsprezece paciente o parte dintre acestea au plecat acasă înainte să primească rezultatul testului de COVID 19.

Închei prin a vă spune că Maternitatea Odobescu a fost săptămâna trecută în carantină mai puțîn de 48 de ore.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite