Maternitățile, în pandemie. Cadrele medicale de la Maternitatea Odobescu lucrează la foc continuu de nouă luni de zile

24 noiembrie 2020, 11:13

Cadrele medicale de la Maternitatea Odobescu lucrează la foc continuu de aproape nouă luni de zile, iar începutul pandemiei a fost unul extrem de dificil, unitatea sanitară fiind focar de COVID 19.

În luna martie, Maternitatea Bega din Timișoara a fost declarată spital COVID iar toate nașterile din oraș, dar și gravidele cu probleme din vestul tării au ajuns la Maternitatea Odobescu.

Fără concedii de odihnă, de dimineața până seara în spital- așa au fost ultimele nouă luni pentru cadrele medicale de la Maternitatea Odobescu din Timișoara. Și nu au fost luni ușoare. Nu o dată meseria de medic sau asistentă a fost dublată de cea de psiholog sau chiar de rolul de mama.

Peste 450 de nașteri pe luna- un număr dublu față de anii trecuți. Provocarea cea mare nu fost însă volumul mărit de muncă ci situația necunoscută.

Numărul dublu de nașteri și noutatea situației au transformat Maternitatea Odobescu, la începutul lunii aprilie, în focar de COVID 19. Mai multe cadre medicale dar și proaspete mămici au fost infectate cu noul coronavirus.

Timp de aproape o săptămână, unitatea sanitară a fost închisă. Când s-a redeschis, lecția fusese învățată deja.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite