Măsurile luate de Guvern pentru plata facturilor la energie, în cazul persoanelor vulnerabile

11 ianuarie 2023, 20:36

Guvernul a identificat în jur de 800.000 de români vulnerabili, cu venituri sub 2.000 de lei, pentru care a luat măsuri suplimentare de ajutor pentru plata facturilor la energie. În această categorie sunt incluşi locuitorii care figurează la sate, la aceeaşi adresă, dar şi cei care au colocatari care locuiesc la alte adrese.

Aceste declaraţii vor fi strânse până pe data de 1 februarie.

Executivul a stabilit şi reguli clare pentru cei care se încălzesc cu lemne.

Ca să primească ajutor din partea statului, românii care se încălzesc cu lemne și sunt din categoriile vulnerabile trebuie să meargă la poștă cu buletinul, cardul de energie și bonul sau factura care să ateste că și-a cumpărat masă lemnoasă. Aceste dovezi nu pot fi mai vechi de septembrie anul trecut.

20 februarie este termenul de la care românii vulnerabili îşi vor putea plăti facturile la energie cu ajutor de la stat. Până atunci, Poşta Română trebuie să tipărească si sa distribuie cardurile de energie. Statul are la dispoziţie un miliard de euro, bani europeni, pe care îi poate folosi ca să îi ajute pe cei aproximativ 4 milioane de românii vulnerabili să îşi plătească facturile la energie.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite