Măsurile luate de autorităţi în cazul pestei porcine, verificate de procurori. Parchetul General a deschis un dosar penal

5 septembrie 2018, 13:23

Parchetul General a deschis un dosar penal prin care verifică cu exactitate măsurile care au fost luate de autorităţi pentru a combate extinderea virusului peste porcine africane. Este vorba despre un dosar penal in rem deschis de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dosarul penal a fost deschis în urma autosesizării procurorilor de la Parchetul General, dar şi în urma unor plângeri care au fost depuse.

În acest moment, în România sunt peste 780 de focare de pestă porcină confirmate de reprezentanţii ANSVSA, dar există totodată 11 judeţe în care a fost instituită carantina, deoarece există foarte multe animale infestate cu această boală. În total, au fost sacrificaţi aproximativ 120.000 de porci.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a solicitat verificarea de către instituţiile abilitate a modului în care autorităţile responsabile au pus în aplicare măsurile de control şi prevenţie a răspândirii virusului pestei porcine africane şi atrage atenţia Guvernului şi prim-ministrului cu privire la responsabilitatea pe care trebuie să şi-o asume în legătură cu ineficienţa măsurilor de stopare a răspândirii virusului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite