Consiliul Economic şi Social a dat aviz negativ pe OUG privind modificările fiscale

20 decembrie 2018, 14:43

ACTUALIZARE.Patronatele şi sindicatele, cât şi societatea civilă au dat aviz negativ pe ordonanţa de urgenţă ce viza măsurile fiscale.

___________________

Punctul privind ordonanţa de urgenţă a fost ultimul pe ordinea de zi, Reprezentanţii C.E.S. au aşteptat să apară şi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, însă acesta era prezent la Palatul Parlamentului, la moţiunea de cenzură. În aceste condiţii, discuţiile s-au purtat cu un secretar de stat.

Reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor au cerut ca acest aviz , care este unul consultativ, să fie unul negativ pentru această ordonanţă privind măsurile fiscal-bugetare. Cei mai mulţi se întrebau care este urgenţa, mai ales că sunt modificate peste 40 de legi, pe “repede înainte”, după cum afirmau aceştia.

Liderul sindicatului poliţiştilor, Dumitru Coarnă, spunea că sporurile vor fi plafonate la nivelul acestei luni şi poliţiştii vor fi nevoiţi să muncească doar cât sunt plătiţi, adică fără ore de noapte, fără condiţii grele de muncă şi fără sâmbete şi duminici – lucru care nu ar fi posibil.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite