Măsuri urgente luate de furnizorii de energie, în contextul pandemiei de coronavirus

25 martie 2020, 17:47

Locuitorii de pe strada Revoluția 1848 din sectorul 2 al Capitalei au rămas câteva ore fără curent. O problemă în plus mai ales pentru cei care lucrau de acasă.

Echipele de intervenție înlocuiesc cablurile electrice după ce în zonă a avut loc o avarie. O basculantă a agățat firele, iar stâlpul de susținere s-a înclinat.

Întreruperi sunt programate și în zilele următoare pe unele străzi din București dar și din localitățile ilfovene Clinceni, Bragadiru, Tunari sau Corbeanca.

Distribuitorii spun că regretă neplăcerile însă nu pot amâna intervențiile.

Și producătorii de energie electrică și termică fac eforturi să asigure populației curent și căldură mai ales că vremea s-a înrăutăți. „Electrocentrale București” a luat măsuri speciale pentru a asigura producția, în contextul pandemiei de coronavirus.

Măsuri speciale pentru siguranța personalului au luat și alte unități mari precum Centrala Energetică de la Cernavodă, care  asigură aproximativ 20% din necesarul de energie al țării.

În prezent, producția de electricitate a țării este chiar mai mare decât consumul după ce mai multe companii și-au întrerupt sau redus activitatea.

Și producția și stocurile de gaze pot asigura necesarul de consum.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă