Măsuri urgente la Băile Tușnad, după atacurile urșilor. Localnicii sunt îngroziți

6 august 2018, 19:35

Ultimele victime ale unei ursoaice care dă târcoale prin stațiune împreună cu trei pui sunt doi bărbați, atacați în timp ce mergeau la serviciu.

Unul dintre ei e în stare de șoc și are răni grave. A fost operat la faţă, abdomen şi sub braț. Nu are asigurare medicală.

Ultimul atac al ursoaicei i-a îngrozit și mai mult pe oamenii din Băile Tușnad. Urși au tot văzut de 25 de ani, dar nu atacau pe nimeni.

Acum, în doar câteva zile, au rănit trei localnici şi un turist. La începutul lunii august, un exemplar a intrat într-un centru pentru protecția copilului, unde erau 50 de copii.

Turiştii sunt sfătuiţi să aibă grijă, iar stațiunea a fost împânzită cu afișe care au instrucţiuni despre o posibilă întâlnire cu urșii.

Prefectul judeţului Harghita a convocat, în premieră, o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Iar autorităţile și-au pasat responsabilitățile și s-au acuzat reciproc.

E multă birocaţie şi lipsesc mijloacele pentru intervenţii rapide în cazul unor noi atacuri. Și nici legislația nu e tocmai de ajutor, acuză oficialii locali.

Jandarmeria a sporit patrulele pe timp de zi şi noapte.

În Harghita, în ultimii trei ani, urşii au rănit 35 de oameni. Județul are 1500 de urşi, aproape un sfert din efectivul de exemplare din ţara noastră.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă