Măsuri sporite de securitate la vizita președintelui francez în România

24 august 2017, 09:37

Emmanuel Macron și Klaus Iohannis au susținut o conferință de presă comună. TVR1 a transmis în direct, într-o Ediție Specială.

Brigitte și Emmanuel Macron, primiți la Palatul Cotroceni

Brigitte și Emmanuel Macron au fost primiți la Palatul Cotroceni de Carmen și Klaus Iohannis. Liderul de la Elysee a anunțat pe rețelele de socializare sosirea la București.

 

Este o prezență foarte mare a presei pentru ceremonia oficială de primire a președintelui Franței, Emmanuel Macron, la Cotroceni. Ceremonia e clasică, se vor intona imnurile celor două țări, apoi vor intra în palat, unde vor avea un moment foto, președintele Franței va semna în Cartea de Onoare, apoi vor fi discuții în plenul celor delegații.

Se vor semna și două memorandumuri – un memorandum între IAR Brașov și Airbus, și un altul între Romarm și o companie care produce armament din Franța.

Totul se va încheia cu o conferință de presă comună a lui Klaus Iohannis și a lui Emmanuel Macron. Apoi cei doi merg la Muzeul Satului, unde vor face o vizită.

Vizita lui Emmanuel Macron în România se încheie cu participarea la o recepție oferită de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. În cursul serii, președintele Franței și delegația care îl însoțește pleacă în Bulgaria, a transmis corespondentul TVR Ramona Avramescu de la Palatul Cotroceni.

Măsuri sporite de securitate

Pentru vizita președintelui Franței în România au fost luate măsuri drastice de securitate. Sunt două trasee stabilite – unul principal și unul secundar, iar pe parcursul acestor trasee sunt angrenate foarte multe forțe, a transmis corespondentul TVR Andreea Anghel.

„Măsuri excepționale de securitate în timpul vizitei lui Emmanuel Macron în România. Programul vizitei președintelui francez”

De ce vine Emmanuel Macron la București

Sunt dosare foarte importante pe care Franța dorește să le discute cu România. Este chestiunea muncitorilor detașați – o directică europeană care se va modifica în luna octombrie la Bruxelles – președintele francez are nevoie de votul pozitiv al României. Se va vorbi de UE din nou pentru că un punct important din agenda electorală a lui Emmanuel Macron în campanie a fost reformarea UE. Se va vorbi și de sezonul franco-român, a transmis corespondentul TVR Mihaela Antoche, într-o Ediție Specială pe TVR1.

Edițiile Speciale ale Știrilor TVR pot fi urmărite aici.

„Emmanuel Macron vrea să reformeze UE. Christophe Barbier (L’Express), despre miza vizitei liderului de la Elysee în România”

„”Franța trebuie să fie aproape de România”. Vizita la București arată determinarea lui Emmanuel Macron de a păstra Europa unită”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Armata cumpără cele mai scumpe elicoptere din istoria sa

Carnea de pui din Ucraina a devenit sperietoarea crescătorilor europeni