Măsuri sporite de securitate la vizita președintelui francez în România

Președintele Franței, Emmanuel Macron, este în vizită oficială în România, singura țară francofonă din estul Europei. Liderul francez s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Mihai Tudose. Cea mai arzătoare temă este cea legată de muncitorii detașați - o problemă care îi nemulțumește pe francezi și care va fi rediscutată, reglementată și votată în cadrul Uniunii Europene.

24 August 2017, 09:37 (actualizat 25 August 2017, 13:41) Știrile TVR |
Brigitte și Emmanuel Macron, primiți la Palatul Cotroceni. Ora 13:28
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

Emmanuel Macron și Klaus Iohannis au susținut o conferință de presă comună. TVR1 a transmis în direct, într-o Ediție Specială.

Brigitte și Emmanuel Macron, primiți la Palatul Cotroceni

Brigitte și Emmanuel Macron au fost primiți la Palatul Cotroceni de Carmen și Klaus Iohannis. Liderul de la Elysee a anunțat pe rețelele de socializare sosirea la București.

 

VIDEO
Brigitte și Emmanuel Macron, primiți la Palatul Cotroceni. Ora 13:28
Este o prezență foarte mare a presei pentru ceremonia oficială de primire a președintelui Franței, Emmanuel Macron, la Cotroceni. Ceremonia e clasică, se vor intona imnurile celor două țări, apoi vor intra în palat, unde vor avea un moment foto, președintele Franței va semna în Cartea de Onoare, apoi vor fi discuții în plenul celor delegații.

Se vor semna și două memorandumuri - un memorandum între IAR Brașov și Airbus, și un altul între Romarm și o companie care produce armament din Franța.

VIDEO
Liderul Franței, la Palatul Cotroceni. Ramona Avramescu, ora 12:30
Totul se va încheia cu o conferință de presă comună a lui Klaus Iohannis și a lui Emmanuel Macron. Apoi cei doi merg la Muzeul Satului, unde vor face o vizită.

Vizita lui Emmanuel Macron în România se încheie cu participarea la o recepție oferită de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. În cursul serii, președintele Franței și delegația care îl însoțește pleacă în Bulgaria, a transmis corespondentul TVR Ramona Avramescu de la Palatul Cotroceni.

Măsuri sporite de securitate

VIDEO
Măsuri sporite de securitate. Andreea Anghel, ora 12:30
Pentru vizita președintelui Franței în România au fost luate măsuri drastice de securitate. Sunt două trasee stabilite - unul principal și unul secundar, iar pe parcursul acestor trasee sunt angrenate foarte multe forțe, a transmis corespondentul TVR Andreea Anghel.

"Măsuri excepționale de securitate în timpul vizitei lui Emmanuel Macron în România. Programul vizitei președintelui francez"

De ce vine Emmanuel Macron la București

VIDEO
Ediție Specială ora 10:00. Mihaela Antoche, detalii despre vizita președintelui francez în România
Sunt dosare foarte importante pe care Franța dorește să le discute cu România. Este chestiunea muncitorilor detașați - o directică europeană care se va modifica în luna octombrie la Bruxelles - președintele francez are nevoie de votul pozitiv al României. Se va vorbi de UE din nou pentru că un punct important din agenda electorală a lui Emmanuel Macron în campanie a fost reformarea UE. Se va vorbi și de sezonul franco-român, a transmis corespondentul TVR Mihaela Antoche, într-o Ediție Specială pe TVR1.

Edițiile Speciale ale Știrilor TVR pot fi urmărite aici.

"Emmanuel Macron vrea să reformeze UE. Christophe Barbier (L'Express), despre miza vizitei liderului de la Elysee în România"

""Franța trebuie să fie aproape de România". Vizita la București arată determinarea lui Emmanuel Macron de a păstra Europa unită"

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 13°C 14°C
CLUJ 14°C 10°C
CONSTANTA 17°C 20°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 16°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI