Măsuri speciale pe 3 aeroporturi din SUA de teama coronavirusului din China. Experți britanici cred că numărul celor infectați este mult mai mare față de cifrele avansate oficial

18 ianuarie 2020, 16:03

China a confirmat 45 de cazuri în Wuhan, un oraș cu 11 milioane de locuitori. În premieră, a anunțat că 98 de cazuri sunt sub observație.

Experți de la Centrul de analiză a bolilor infecțioase de la Londra, citați de BBC, susțin că situația ar fi mai gravă și estimează la 1.700 numărul celor infectați.

Epidemia  a avut ca punct central o piață de pește unde erau și alte animale, care între timp a fost închisă și dezinfectată.

Sunt două cazuri confirmate în Thailanda și unul în Japonia. Aceste țări, dar și Indonezia și Filipine monitorizează pasagerii veniți cu avionul din focar, orașul chinez Wuhan. Au fost instalate aparate de măsurare a temperaturii.

SUA au anunțat măsuri similare pe aeroporturi și au suplimentat personalul medical în punctele de triaj.

Toți pasagerii care vin din China centrală, în special din focar, sunt verificați.

Pasagerii posibil infectaţi, cei bolnavi sau care au fost expuşi sunt supuşi unor întrebări suplimentare și pot fi trimişi spre evaluare unui grup medical.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial.

Se știe destul de puțin despre el, în special despre cât de repede se poate transmite de la om la om. Sunt analizate codul genetic și manifestările concrete. Coronavirusurile fac parte dintr-o familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceală la sindrom acut respirator sever. Simptomele sunt comune – de la febră, tuse, durere de cap, respirație dificilă, la probleme renale grave.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă