Măsuri speciale în Coreea de Sud: elevii susțin examenul ‘Suneung’, echivalentul bacalaureatului. Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 e în creștere

Elevii sud coreeni susțin Suneung
Elevii sud coreeni susțin Suneung
18 noiembrie 2021, 15:38

Numărul elevilor înscrişi anul acesta la examenul College Scholastic Ability Tests (CSAT), cunoscut în coreeană sub acronimul ‘Suneung’ este de 509.800.

Este a doua oară de la începerea pandemiei când are loc acest examen, care se desfăşoară la aceeaşi dată şi oră în întreaga ţară.

În 1.251 centre de învăţământ unde se desfăşoară joi examenul au fost puse la dispoziţie peste o sută de săli de clasă separate pentru elevii care sunt suspectaţi de contagiere şi trebuie să fie izolaţi.

De asemenea, cei care au fost confirmaţi cu COVID-19 pot susţine examenul în clinicile în care au fost internaţi.

Autorităţile au permis vaccinarea în perioada verii a celor care susţin anul acesta ‘Suneung’, care se desfăşoară într-un moment în care ţara a raportat 3.292. de cazuri, un nou record zilnic.

În pofida acestei recrudescenţe, autorităţile sanitare au afirmat săptămâna aceasta că noile contagieri sunt localizate deocamdată în unităţile de asistenţă pentru vârstnici, astfel încât nu preconizează adoptarea unor restricţii în perioada imediată.

Pandemia a obligat în 2020 amânarea cu două săptămâni a datei examenului, care s-a desfăşurat în mijlocul unor măsuri de prevenire similare celor de anul acesta, ce includ măsurarea temperaturii şi purtarea obligatorie a măştilor sanitare.

Examenul ‘Suneung’ reprezintă culminarea anilor de efort educaţional al elevilor sud-coreeni într-o ţară care pune mare preţ pe admiterea la facultate. Elevii sunt examinaţi la opt materii diferite timp de nouă ore, cu două ore de pauză pentru odihnă şi luarea mesei.

În ziua examenului, numărul transporturilor în comun este considerabil mărit în cursul dimineţii, Bursa din Seul şi angajaţii publici încep serviciul cu o oră mai târziu, iar poliţia pune la dispoziţie maşini – cu sirenele activate – pentru a transporta elevii la centrele de examinare în caz de întârziere.

Este interzisă inclusiv aterizarea sau decolarea avioanelor pe perioada desfăşurării testului audio de limbă engleză.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite