Măsuri speciale din cauza COVID19. Israelul interzice accesul străinilor veniți din Italia, Japonia anulează evenimente sportive și adunările publice, închide parcuri și școli

28 februarie 2020, 20:06

Stare de urgență în nordul Japoniei, în regiunea Hokkaido. Localnicii sunt sfătuiți să evite deplasările în următoarele săptămâni. Și la Tokyo, dar și în alte regiuni, se anulează evenimentele sportive și adunările publice, se închid parcurile de distracție și școlile.

În Coreea de Sud este cod roșu, sunt confirmate peste 2000 de cazuri. Sunt cozi uriașe la măști de protecție. Stocurile sunt limitate, așa că fiecare persoană primește câteva bucăți, după câteva ore de așteptare.

În China a intrat în teste liftul controlat vocal, o tehnologie prin care se evită contactul direct al utilizatorilor cu butoanele liftului. Este conceput în special pentru spitalele din provincia Hubei, focarul epidemiei de coronavirus.

Experții chinezi au atras atenția că virusul se răspândește și prin contactul cu butoanele lifturilor, așa că oamenii au fost sfătuiți să folosească șervețele sau dispozitive minuscule aplicate pe deget.

În Israel, persoanele care vin din Italia și nu au cetățenie israeliană au interdicție de a intra în țară. 50 de pasageri aflați la bordul a trei avioane venite din Italia au rămas pe aeroportul din Tel Aviv, fiind nevoiți să se întoarcă în Italia. Pe de altă parte, au fost pregătite 10 secții de vot pentru israelienii aflați în carantină, care vor să voteze luni, la alegerile legislative. Experimental, a fost lansat și un echipament pentru testare în cazul COVID 19, care este adus solicitantului acasă, când anunță că se simte rău.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite