Măsuri speciale de securitate la București, pentru ceremonia oficială de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Restricții de circulație

9 ianuarie 2019, 21:24

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, și Donald Tusk, președintele Consiliului European, vor ajunge la București alături de cei 28 de comisari europeni.

Aeronavele care îi aduc pe liderii europeni în Capitală vor ateriza fie pe aeroportul din Otopeni, fie pe cel din Băneasa. Vor fi măsuri speciale de securitate, pentru a evita orice incident.

Salonul oficial de la aeroportul Otopeni a fost modernizat cu 150 de mii de euro și au fost angajate 20 de persoane pentru protocol.

S-au amenajat, de asemenea, niște fluxuri pentru demnitarii europeni care nu folosesc salonul oficial, astfel încât să poată trece mai rapid prin aeroport la orice oră, timpul de așteptare pentru pasagerii VIP să fie cât mai scurt„, a explicat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi București.

Pirotehniștii verifică traseele pe care trec oficialii. Nimic nu le scapă, așa că verifică inclusiv coșurile de gunoi.

Liderii europeni vor circula în coloană oficială, iar Serviciul de Protecție și Pază are mai multe mașini blindate pe care le poate pune la dispoziție, dacă va fi nevoie de ele.

Persoanele care se ocupă de înalți oficiali europeni sunt verificate atent de specialiștii în securitate.

Vlad Ungar, jurnalist TVR: „Liderii europeni se vor întâlni atât cu președintele Klaus Iohannis, cât și cu premierul Viorica Dăncilă. Ca măsură de siguranță, vor fi verificate listele cu personalul de la hotelurile în care sunt cazați liderii europeni. Dacă sunt persoane proaspăt angajate, acestea vor fi atent verificate„.

Ceremonia de preluare a președinției Consiliului UE va avea loc la Ateneul Român.

Televiziunea Română va transmite în direct joi, în Ediție – eveniment, de la ora 19.00, concertul de la Ateneul Român.

Între orele 15.00 – 23.00, traficul rutier va fi restricționat pe străzile Benjamin Franklin, Constantin Esarcu şi Nicolae Golescu.

De asemenea, traficul rutier şi pietonal va fi restricţionat joi seara pe strada Episcopiei, între orele 19.30 – 20.00, şi între orele 21.30 – 21.45 pe Calea Victoriei.

Polițiștii le cer conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să respecte semnalele şi indicaţiile, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

Timp de 6 luni, cât durează președinția României la cârma Consiliului Uniunii Europene, vor fi luate măsuri de securitate standard la nivel european.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite