Măsuri speciale de protecție pentru zonele de la granița cu Ucraina. MApN a început construirea primelor adăposturi. Se verifică subsolurile ce pot fi folosite în caz de pericol

12 septembrie 2023, 19:29

În cazul în care există riscul ca fragmente din mijloacele de luptă să cadă pe teritoriul României, atunci Ministerul Apărării va informa Inspectoratul pentru situații de urgență. Imediat, populația va fi avertizată prin mesaje RO-ALERT.

Teodora Diaconița, purtător de cuvânt Prefectura Galați: Există posibilitatea să fie mesaje RO-ALERT. Vrem ca populația să fie informată din timp și să nu intre în panică și să urmeze exact indicațiile din mesaje.

Acolo unde nu există semnal GSM, precum satele izolate din Tulcea, reprezentanții ISU vor merge din poartă în poartă și vor explica oamenilor ce au de făcut.

Tot în zonele din Deltă, în special în Plauru și Ceatalchioi, acolo unde au fost găsite fragmente ale dronelor rusești, Ministerul Apărării pregătește spații de protecție a populației. 50 de militari instalează deja adăposturi din materiale prefabricate, care vor fi predate apoi autorităților locale. În orașe, oamenii vor fi îndrumați să folosească adăposturile antiaeriene în cazul unei urgențe.

Toate adăposturile din județele Galați, Brăila și Constanța, cele mai multe situate la subsolul blocurilor, vor fi verificate. Autoritățile locale trebuie să identifice și alte spații care ar putea fi folosite pentru protecția populației.

Col. Eugen Chiriță, purtător de cuvânt, ISU Galați: Avem 183 de adăposturi amenajate, cu o capcacitate de 20 de mii de persoane. Se află în administrarea primăriei.

Măsurile suplimentare de protecție au fost decise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, după ce au fost descoperite fragmente ale unor drone de proveniență rusă în localități din Deltă situate în apropierea portului Izmail.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite