ORA DE ŞTIRI

Măsuri severe împotriva migranţilor în Germania şi în Ungaria. Angela Merkel propune creşterea expulzărilor

Se intensifică măsurile severe la adresa migranţilor care se află în Europa. Ungaria este pregătită să ridice o a doua linie de garduri la graniţa sudică, iar Germania vrea să accelereze expulzarea celor care nu întrunesc condiţiile pentru azil.

09 Februarie 2017, 23:55 |

Angela Merkel, criticată pentru politica uşilor deschise, care a permis intrarea în Germania a peste 1 milion de migranţi în ultimul an şi jumătate, schimbă foaia. Se întâmplă într-un an electoral, pe fondul unor dezbateri aprinse care au avut loc chiar în tabăra sa politică.

Cancelarul a discutat cu reprezentanţii landurilor un plan ce prevede 16 măsuri şi care vizează, între altele, creşterea numărului de expulzări.

Ministrul de interne a declarat că rata solicitărilor de azil respinse creşte şi că este nevoie de eforturi comune ale statului federal şi ale landurilor pentru reglementarea acestei situaţii.

Un centru de expulzări ar urma să fie înfiinţat la Berlin.

Şi Ungaria se pregăteşte pentru noi măsuri care să ţină departe migranţii.

În Ungaria sunt 600 de solicitanţi de azil, care aşteaptă ca cererile lor să fie procesate. Majoritatea se află în centre deschise, ceea ce prezintă un risc de securitate, spun autorităţile. Care vor să le restricţioneze libertatea de mişcare. Migranţii sunt însă liberi să se întoarcă în ţara lor.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 10°C
IASI 6°C 7°C
CLUJ 2°C 5°C
CONSTANTA 7°C 9°C
CRAIOVA 5°C 10°C
BRASOV 3°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI