Măsuri restrictive în Germania pentru locuitorii din Timiș și din alte șase județe. Carantina a fost ridicată la Făget, dar sunt în continuare restricții

Germania ia măsuri restrictive pentru românii care vin din județe cu număr mare de infectări. Timişul și încă 6 judeţe sunt pe o listă a "zonelor de risc" întocmită de autorităţile germane. Prima condiție este prezentarea unui test negativ de covid. Pentru timișenii din oraşul Făget și satele care aparțin de acesta tocmai s-a încheiat perioada de carantină, dar au de respectat în continuare reguli care să limiteze răspândirea virusului.

10 August 2020, 21:09 |
Reguli noi dupa carantina
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cele două săptămâni de carantină au fost dificile pentru localnici. Au vost nevoiți să respecte restricţii mai dure decât în perioada stării de urgenţă. Cel mai complicat a fost pentru cei care ar fi trebuit să ajungă la medic, în oraş.

Au avut de suferit și afacerile din Făget. Magazinele mici abia au supraviețuit în această perioadă.

Carantina a trecut pentru Făget şi cele trei sate - Bichigi, Colonia Mică și Temerești. Dar rămân multe reguli de protecţie şi restricţii care vor fi aplicate în continuare.

Totodată, terasele vor fi deschise doar până la ora 22:00, transportul în comun se va face la jumătatea capacității vehiculului, iar slujbele religioase se vor desfășura doar în aer liber, cu un număr maxim de 50 participanți. Reguli noi trebuie să respecte și timișenii care vor să plece în această perioadă în Germania, dar și locuitorii din alte 6 județe în care a tot crescut numărul celor infectați cu covid 19. Este vorba despre Argeş, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița și Mehedinți.

Cei care provin din zone de risc trebuie atunci când sosesc în Germania fie să prezinte un rezultat negativ al testului covid făcut cu cel mult două zile înainte, fie să fie de acord să fie testate de autoritățile germane la cel mult trei zile după sosirea lor în țară.

De asemenea, persoanele din zonele de risc trebuie să completeze şi un formular de localizare. În cazul în care măsurile impuse nu sunt respectate, autoritățile germane pot refuza intrarea persoanei pe teritoriul țării sau vor dispune măsura autoizolării la domiciliu.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 25°C
IASI 18°C 21°C
CLUJ 15°C 20°C
CONSTANTA 20°C 21°C
CRAIOVA 23°C 26°C
BRASOV 17°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI