Măsuri restrictive în Europa și SUA pentru a preveni răspândirea coronavirusului. În China a scăzut numărul pacienților

16 martie 2020, 11:57

Granița Germaniei cu Danemarca este doar una din cele 5 pe care oficialii de la Berlin au decis sa la inchida pentru a preveni răspândirea îmbolnăvirilor. La fel se întâmplă și la frontierele țării cu Austria, Luxemburg, Elveția și Franța, unde traficul a fost restricționat.

Un motiv al închiderii este și pentru a limita cumpărăturile peste graniță, pe care le fac cetățenii din statele vecine si care au golit magazinele nemtesti. Mai multe țări europene și-au închis granițele, printre care Spania, Italia, Polonia, Slovacia sau Cehia. Guvernul de la Praga a impus și restricții de circulație.

Și peste Ocean se iau măsuri restrictive. Panama, Peru si Argentia au anunțat că își închid de astăzi granițele, iar în SUA, președintele Trump a îndemnat din nou la calm, după ce oamenii au luat cu asalt magazinele pentru a-și face provizii.

În marile orașe, New York și Los Angeles, s-au impus măsuri pentru prevenirea răspândirii infecțiilor. De astăzi, se  închid toate școlile, sălile de spectacole, barurile și restaurantele.

Dar nu toată lumea este panicată. În Mexic, unde sunt 53 de cazuri confirmate, zeci de mii de oameni au participat în weekend la un festival de muzică latino. Și președintele țării a fost la mai multe evenimente publice, unde abia dacă s-a referit la pandemia de coronavirus.

Și în Brazilia, oamenii au ignorat recomandările și au ieșit la manifestații de susținere a președintelui Bolsonaro, care, potrivit sfatului medicilor, ar fi trebuit să stea izolat. Șapte membri din anturajul său sunt infectați cu noul tip de coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite