Măsuri pentru relansarea economică. Investițiile publice și private vor avea prioritate, Guvernul pregătește programe de garantare a creditelor pentru companii și un fond de investiții

5 mai 2020, 22:02

Ministrul Finanțelor anunță că, deși nu am trecut hopul, economia se redresează mai rapid decât s-ar fi așteptat, iar la sfârșitul anului viitor vom fi pe plus față de perioada de dinainte de coronavirus. Industria și serviciile sunt cele mai afectate. Vor fi sprjinite mai ales sectoarele cu cea mai mare valoare adăugată.

În următoarea perioadă, vor avea prioritate investițiile, și publice, și private, printre care lucrările la autostrada Pitești-Sibiu și metroul din Drumul Taberei.

Guvernul pregătește programe de garantare a creditelor pentru companii, dar și un fond de investiții pentru dezvoltarea unor domenii importante. Angajații și angajatorii vor beneficia de înlesniri la revenirea din șomajul tehnic.

La finalul unei întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre un proiect de reconstrucție a României.

Previziunile, dar și măsurile de relansare a economiei anunțate de guvern, nu sunt împărtășite însă de opoziție.

Ministrul finanțelor susține că, în cazul unei eventual val doi al epidemiei în România, țara va fi pregătită mai bine și economia nu va resimți același șoc.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite