Măsuri luate la Centrul de Recuperare din Sasca Mică, județul Suceava, unde 300 de persoane sunt infectate cu COVID-19

Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică
Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică
22 aprilie 2020, 16:40

Manuela Trifan, şeful DSP Suceava, a declarat că toţi beneficiarii sănătoşi au fost izolaţi de restul depistaţi cu noul coronavirus. O parte din cadrele medicale infectate cu noul virus au fost deja izolate, iar pentru cealaltă parte urmează transferul în cursul zilei de miercuri.

„127 de beneficiari sănătoşi au fost izolaţi într-unul dintre pavilioane, ceilalţi, adică cei pozitivi, în celălalt pavilion. Din personalul medical care a deservit această comunitate, în ultimele două săptămâni, adică cele 86 de cadre, 59 au fost depistate pozitiv cu Covid-19. Cei pozitivi, în cursul zilei de ieri şi de astăzi, au fost duşi în spitalele suport Covid din Rădăuţi şi Suceava, tocmai ca să nu se întoarcă în familii să reprezinte un risc pentru acestea şi pentru comunitate. Restul urmând să meargă la domiciliu. Acest personal va fi înlocuit de altul, care vine de la domiciliu, pentru următoarele două săptămâni să îngrijească beneficiarii”, a declarat Manuela Trifan.

Autorităţile au anunţat, marți, că la Centrul de Recuperate şi Reabilitare Neuropshică Sasca Mică au fost depistaţi cu noul coronavirus 242 de bolnavi psihic şi 59 de cadre medicale.

Testarea în masă a avut loc după ce un beneficiar al Centrului a fost confirmat pozitiv.

 

Sursa: Mediafax

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite