Măsuri fără precedent pentru transportul aerian european: scannere pentru citirea temperaturii, serviciul de duty free desființat, mâncare ambalată individual

13 mai 2020, 20:01

Air France va aplica proceduri speciale, menite să garanteze siguranța zborului. Pasagerilor li se ia temperatura la îmbarcare, peste tot vor fi instalații care pulverizează substanțe antivirale, iar în interiorul aeronavelor se va utiliza un spray special, a cărui durată de acțiune este de 5 zile.

Se schimbă și regulile la bord. Este desființat serviciul de duty free, însoțitorii de bord trec o singură dată pentru a servi pasagerii, mâncarea și băuturile sunt ambalate individual.

Italienii au început să testeze, deocamdată pe aeroportul Fiumicino din Roma, o cască specială. O poartă cei care asigură securitatea și care scanează călătorii așezați la rând, la intrare.

Vizorul dotat cu scanner permite „citirea temperaturii” fiecărei persoane la distanțe de până la 7 metri.

În așteptarea undei verzi, germanii împânzesc aeroporturile cu afișe care atrag atenția asupra normelor de comportament: măști, distanțare socială, panouri de plexiglas peste tot, dispozitive cu dezinfectant.

Alexander Laukenmann, coordonatorul serviciului de igienizare: „Avem mai întâi restricţiile la intrare, pe care le aplică toate ţările europene. Dar în al doilea rând, sunt şi regulile de carantină care acţionează după sosirea în ţară a pasagerilor şi presupun izolarea lor pentru două săptămâni„.

Cumplit atinse de criză, companii aeriene din lumea întreagă fac reduceri drastice. Ultimul exemplu este în Belgia, Brussels Airlines, care a anunțat că taie 25% din costurile cu forța de muncă. Vor fi 1.000 de concedieri, 22 de destinații la care se renunță. Și este doar un exemplu.

Pentru diminuarea pierderilor, statul intervine în tot mai multe asemenea situații și acordă ajutoare guvernamentale de sute de milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă