Măsuri excepționale de securitate în timpul vizitei lui Emmanuel Macron în România. Programul vizitei președintelui francez

23 august 2017, 13:51

Programul vizitei lui Emmanuel Macron în România

Vizita președintelui Franței la București va începe la Aeroportul „Henri Coandă” din Otopeni. Aici va ateriza aeronava prezidențială, iar Emmanuel Macron va călca pentru prima dată pe pământ românesc.

Zona va fi împânzită de agenți de securitate care vor monitoriza fiecare mișcare. Și, cel mai probabil, pe tot parcursul zilei președintele Franței o să fie însoțit de o coloană oficială. Măsurile de securitate sunt excepționale.

La ora 13:00, liderul de la Elysee va fi primit de președintele Klaus Iohannis pe platoul de ceremonii de la Palatul Cotroceni. Vor face fotografia oficială, iar Emanuel Macron va semna în Cartea de Onoare. După discuțiile tete-a-tete și convorbirile oficiale, cei doi lider vor susține o conferință comună.

Cu președintele Klaus Iohannis, Macron va discuta și despre problemele de securitate care au amenințat Europa.

La ora 17:30, președintele Franței va vizita Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, unde va vedea cum arătau casele românești acum un secol.

În programul vizitei liderului de la Elysee în România este inclusă și o întâlnire cu șeful Guvernului, Mihai Tudose. Pe agendă sunt trecute discuții despre parteneriatul strategic dintre România și Franța.

Vizita lui Emanuel Macron la București se va încheia cu o recepție oferită de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, care va începe la ora 19:30.

În septembrie anul trecut, Francois Hollande a fost ultimul președinte al Franței care a vizitat România. Între cele două țări există un parteneriat strategic semnat, în 2008, de președinții Nicolas Sarkozy și Traian Băsescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite