Măsuri dure la granițele României: Frontierele s-au închis pentru cetățenii străini

23 martie 2020, 12:18

De ieri, de la ora 22.00, Poliția de Frontieră interzice intrarea străinilor sau apatrizilor prin punctele de trecere a frontierei cu o serie de excepții.

Este permisă intrarea celor care tranzitează prin culoare organizate prin înțelegeri cu state vecine, a celor care sunt membri de familie ai unor cetățeni români ori au viza de ședere sau alte documente echivalente.

De asemenea pot intra străinii care se deplasează în interes profesional, cei care călătoresc din cauza unor urgențe medicale sau familiale, au nevoie de protecție internațională sau din alte motive umanitare ori dacă este vorba despre personal diplomatic, consular, militar, care poate asigura ajutor umanitar sau personal al organizațiilor internaționale.

În cazul cetățenilor români care se întorc în țară pe culoarul umanitar deschis în vederea tranzitării Ungariei, în ultimele 24 de ore au intrat în România 9.500 de persoane cu 4.000 de autovehicule.

Majoritatea, 8.000 de persoane cu 3.000 de mijloace de transport, a intrat pe la Nădlac ÎI, în județul Arad, iar 1.500 de persoane cu 1.000 de autovehicule pe la Borș, județul Bihor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite