Măsuri după blocarea sistemului DSU. Dr. Raed Arafat: Anumite lucruri putem să le rezolvăm și singuri

29 ianuarie 2019, 12:14

Raed Arafat, coordonatorul DSU: „În dispecerat s-a făcut un flux separat pentru cazurile care anunță condițiile meteo către doar unu sau doi oameni care au preluat. Și restul au continuat să preia apelurile de urgență reale. Și aici s-a creat un timp de așteptare mai lung, se transfera apelul și stăteau și așteptau până răspundeau pompierii și cineva mi-a scris că a așteptat 30 de minute. Da, pentru că apelurile pentru copaci căzuți au fost redirecționate către doi dispeceri, din mai mulți”.

Puteți urmări întreaga discuție de la Tema Zilei aici:

Fenomenele meteo care s-au produs weekendul acesta sunt rare la noi în țară și au creat numeroase disfuncționalități. Autoritățile, în special pompierii, au intervenit continuu.

Raed Arafat, coordonatorul DSU: „Pompierii de București care, de regulă, sunt la 250-300 de intervenții în 24 de ore, cu SMURD cu tot, au avut 2.400 de intervenții în 24 de ore. Și au făcut față! Și-au continuat și a doua zi și au avut câteva sute de intervenții peste numărul lor!”.

Întrebat cum am face față în cazul unui cutremur de magnitudine mare, Raed Arafat a precizat că orice țară ar fi în dificultate într-o astfel de situație.

Raed Arafat, coordonatorul DSU: „Problema asta s-ar confrunta cu ea orice țară, pentru că de aici vine educarea populației. Să sune numai pentru urgențe reale. Sunt situații în care putem să rezolvăm noi lucrurile și apelăm la alții neapărat și noi stăm și ne uităm și criticăm”.

Încalzirea globală duce la fenomene meteo extreme, neobişnuite pentru această zonă a Europei, așa cum a fost cel cu care ne-am confruntat zilele trecute. Din păcate, vremea care se încălzește aduce cu sine topirea gheții și a zăpezii și, în consecință, inundații.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite