Măsuri după ancheta de la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Urlați. A fost demis coordonatorul, iar centrul va fi închis până va corespunde standardelor

9 ianuarie 2020, 11:50

Situația din centrul de recuperare pentru persoanele cu afecțiuni neuropsihice din Urlați a fost descoperită într-o vizită neanunțată a ministrului Muncii.

Directoarea știa ce probleme are instituția.

A urmat o anchetă, care a scos la iveală multe nereguli: supraaglomerarea – în loc de 59 de bolnavi erau internați 175; fără medic, cu un singur psiholog și insuficiente infirmiere.

În plus, izolatorul, o cameră fără aerisire și lumină naturală, era folosit frecvent ca mijloc de pedeapsă pentru bolnavi.

Ministrul a sesizat și Parchetul, după ce un bolnav internat aici a murit în condiții suspecte, tot la sfârșitul anului trecut.

În cazul fetei din Iași, nevăzătoare, în vârstă de 8 ani, care a căzut pe scări și a murit după ce a fost lăsată nesupravegheată, a fost sesizat Parchetul.

Autoritățile vor să reconfigureze întregul sistem de suport după ce tinerii care împlinesc 18 ani ies de sub cel de protecție. Au plecat de la cazul tânărului din Buzău, găsit mort la 3 zile după majorat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă