Măsuri drastice de securitate în marile orașe din lume pentru petrecerile din noaptea dintre ani

30 decembrie 2017, 15:04

Petrecerea de la Poarta Brandenburg va fi cea mai mare din Berlin și acolo sunt așteptați sute de mii de oameni. O zonă de peste un kilometru și jumătate până la Columna Victoria a fost securizată, iar forțele de ordine vor face noapte albă.

Garduri, bariere de beton și, pentru prima oară în istoria revelioanelor din Germania, va fi creată o așa-numită zonă sigură pentru femei. Aceasta este o reacție la îngrijorările privind posibile agresiuni sexuale, cum s-a întâmplat acum doi ani la Koln, când sute de femei au fost atacate.

Orice femeie care se simte amenințată în timpul petrecerii de la Poarta Brandenburg poate cere ajutor în zona sigură creată de Crucea Roșie Germania.

Și la Paris, acolo unde alerta privind posibile amenințări teroriste rămâne ridicată, autoritățile au mobilizat peste 10 mii de polițiști pentru noaptea de Revelion. Cei mai mulți vor fi în zona bulevardului Champs Elysees.

Și Viena este o adevărată fortăreață și sute de polițiști suplimentari vor lucra în noaptea dintre ani. Centrul capitalei austriece va fi principalul loc de petrecere unde oficialii se așteaptă la peste 600 de mii de oameni.

Nu doar securitatea este o preocupare pentru organizatorii revelioanelor. În celebra piață Time din New York a fost testat un important element de culoare: ploaia de confetti care va cădea peste petrecăreți în momentul trecerii în noul an.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă