Măsuri de urgență împotriva răspândirii coronavirusului în România

31 ianuarie 2020, 12:14

Autoritățile române sunt în alertă încă de înainte să fie declarată urgența globală și și-au luat mai multe măsuri de precauție care de azi au fost suplimentate.

Pe Aeroportul Otopeni, de exemplu, se face dezinfecție pe fluxurile de sosiri pasageri la fiecare 4 ore, a fost amplasat un dispenser cu gel dezinfectant tot la sosiri.

A fost începută procedura de achiziție pentru mai multe termoscanere care să fie amplasate în mai multe aeroporturi din țară încât să poată fi depistați pasagerii care au temperatură corporală de la 38 de grade celsius.

Este o măsură necesară întrucât s-a constatat că pacienții care au pneumonie fac febră după două zile de la declanșarea infecției.

Persoanele depistate cu febră sunt preluate de către personalul medical de pe aeroport și dacă sunt depistați cu coronavirus sunt izolați și transportați cu ambulanța la Institutul Matei Balș, unde sunt pregătite 10 paturi pentru persoanele care au coronavirus. Dacă este vorba despre alte infecții sunt transportați la alte spitale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite