Stare de alertă la Moscova, după atentatul de la metroul din Sankt Petersburg

4 aprilie 2017, 20:41

La intrarea în metrou, detectoarele de metal sunt în funcțiune, iar poliția veghează dintr-un colț, discret. În vagoane este la fel de aglomerat ca în orice zi obișnuită. Pasagerii ori citesc ziarul , ori stau pe aplicațiile telefonului mobil.

Liviu Iurea: „Ne aflăm într-o staţie de metrou, chiar în centrul orașului. Ici colo, vedem, discret că există totuși câte un reprezentant al forțelor de ordine.”

Poliția caută să nu fie foarte vizibilă, tocmai pentru a nu crea și mai mai multă panică în rândul pasagerilor. După atentatul de ieri, și moscoviții se gândesc să găsească mijloace de transport alternative.

Natalia: „Am început să mă uit în jur după  persoane suspecte. Mi-e frică.  Şi înainte evitam metroul.  De acum nu am sa îl mai folosesc.  Va trebui să conduc mai mult  maşina personală.”

Începând de aseară, moscoviții merg  la monumentul dedicat orașului martir Leningrad, aduc flori și aprind o lumânare în memoria victimelor tragediei din metrou.

Lângă zidul Kremlinului, în Grădina lui Alexandru, este mai aglomerat. Nimeni nu este indiferent la tragedia care a avut loc la Sankt Petersburg.

Veronica: „Bunica mea era în trenul groazei.  A avut noroc. A supravieţuit.  Am sunat-o de mai multe ori.  Mi-a răspuns la a treia încercare…”.

Comitetul rus de investigații confirmă oficial că a fost un atac terorist sinucigaș. Organele de anchetă încă nu au răspuns dacă atacatorul a acționat de unul singur sau dacă făcea parte dintre rețea teroristă bine organizată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite