Măsuri de securitate în perioada desfășurării Summit-ului Celor Trei Mări. Poliția recomandă evitarea zonelor Romexpo și Palatul Cotroceni

17 septembrie 2018, 09:03

Purtătorul de cuvânt al IGP, Georgian Drăgan, a transmis că perioada Summit-ului Celor Trei Mări, vor fi aglomerate toate marile bulevarde, dar se recomandă ca locurile de întâlnire ale oficialităților să fie ocolite, respectiv Romexpo și Palatul Cotroceni.

Polițiștii de la Rutieră, vor fi în număr cât mai  mare în trafic, pentru a dirija circulația.

Jandarmeria va asigura măsurile de securitate pe traseele de deplasare, la locurile de cazare a oficialităților, precum și la locurile de întâlnire ale acestora. De asemenea, luptători din cadrul Jandarmeriei vor constitui rezerve de intervenție antiteroriste, a anunțat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Alin Basoc.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, deschide Forumul de Afaceri luni, 17 septembrie a.c., la ora 16.45. Ulterior va participa la o sesiune plenară prezidenţială alături de Preşedintele Croaţiei, doamna Kolinda Grabar-Kitarović, Preşedintele Poloniei, domnul Andrzej Duda, Preşedintele Republicii Federale Austria, domnul Alexander van der Bellen, şi de Comisarul European pentru Dezvoltare Regională, doamna Corina Creţu.

În seara zilei de 17 septembrie, Preşedintele României va fi gazda, la Palatul Cotroceni, a unui eveniment cultural dedicat Centenarului României Moderne şi a unui Dineu de Gală cu o participare prestigioasă.

Marţi, 18 septembrie a.c., va avea loc Sesiunea Plenară a Summitului, care va fi moderată de Preşedintele Klaus Iohannis.

Ulterior, Preşedintele României va susţine declaraţii de presă, alături de Preşedintele Croaţiei, doamna Kolinda Grabar-Kitarović, de Prim-ministrul Poloniei, domnul Mateusz Morawiecki, şi de domnul Rick Perry, Secretarul Energiei al SUA.

Reprezentarea statelor participante la Summitul de la Bucureşti va fi asigurată la cel mai înalt nivel, prin prezenţa anunţată a nouă Preşedinţi de stat, doi Preşedinţi de Parlamente naţionale, un Prim-ministru şi un ministru al Afacerilor Externe, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite