Măsuri de securitate fără precedent la vizita Suveranului Pontif în România. Șef de stat şi cap al Bisericii Catolice, Papa Francisc este unul dintre cei mai bine păziţi oameni din lume

Mii de oameni au muncit continuu în aceste zile pentru protecţia Papei Francisc. Lunetiştii au urmărit din umbră fiecare mişcare suspectă, în timp ce alţii au mers discret prin mulţime, pentru a detecta explozibili ori substanţe periculoase. Ca şef de stat şi cap al Bisericii Catolice, Papa Francisc este unul dintre cei mai bine păziţi oameni din lume.

02 Iunie 2019, 20:37 (actualizat 02 Iunie 2019, 21:20) Știrile TVR |
Măsuri de securitate fără precedent la vizita Papei Francisc
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Până la această oră nu avem niciun incident." Acestea a fost mesajul cel mai des auzit prin stații. Prima zi, cea de vineri, a fost și cea mai grea. În București, au ieșit să îl întâmpine pe Suveranul Pontif 150 de mii de oameni. Cu cât numărul oamenilor din stradă e mai mare, cu atât pericolele sunt mai multe și mai bine ascunse.

În fața Palatului Cotroceni, jandarmii au fost pregătiți cu glonț pe țeavă să intervină în fața oricărei amenințări teroriste.

Nemișcați, cu armele pregătite, lunetiștii au stat ore întregi pe acoperișurile clădirilor, de unde au cercetat fiecare mișcare suspectă.

Și la Iași au ieșit să-l vadă pe Papa 150 de mii de oameni. La Blaj, au fost 120 de mii, în timp ce la Șumuleu Ciuc l-au întâmpinat 85 de mii de pelerini.

Prin aceste mulțimi de oameni au mers discret angajați ai Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare. Aveau asupra lor aparatura care îi ajuta să detecteze și cea mai mică cantitate de substanțe periculoase. Intră apoi în funcțiune o autospecială care arată cu precizie cu ce pericol s-ar putea confrunta.

Măsurile de securitate au fost fără precedent. Dispozitivul de protecţie a fost mult mai mare decât în cazul unui şef de stat, iar prin filtrele de securitate de securitate nimic nu a trecut atent controlat.

Până și preoții au fost verificați cu mare atenție. În plus, fiecare zonă în care s-au desfășurat evenimente a fost cercetată de specialiștii în substanțe explozibile. Au folosit roboți, dar și câini.

Unul dintre ei este Jeff, un câine care are nasul format pentru colete suspecte, cu explozibil. Jeff nu a mirosit nimic suspect în aceste trei zile, așa că s-a întors în bază.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 30°C
IASI 26°C 29°C
CLUJ 23°C 25°C
CONSTANTA 26°C 29°C
CRAIOVA 27°C 26°C
BRASOV 25°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI