Măsuri de securitate fără precedent în Republica Moldova. Chișinăul se pregătește pentru Summitul Comunității Politice Europene

Liderii europeni urmează să ajungă în Republica Moldova pentru Summitul Comunității Politice Europene care are loc pe 1 iunie. Este un eveniment istoric pentru Chişinău şi un semn că Republica Moldova este o ţară europeană. Sunt luate măsuri de securitate excepţionale pentru ca evenimentul istoric să se desfăşoare perfect. Pentru coloanele oficiale au fost cumpărate zeci de automobile noi care vor fi conduse de cei mai buni şoferi de la Inspectoratul Naţional de Securitate Publică, antrenaţi special în ultimele două luni.

30 Mai 2023, 22:45 (actualizat 30 Mai 2023, 23:06) Știrile TVR |

Nicolae Boico, jurnalist TVR Moldova: O parte dintre delegații va ajunge chiar mâine la Chişinău, aşa că pe unele străzi vor fi restricţii de circulaţie. De la aeroport vor fi însoţite până la locurile de cazare sau la Palatul Republicii, unde demnitarii europeni vor avea întrevederi cu oficialii Republicii Moldova.

În perioada Summitului Comunităţii Politice Europene este mobilizat tot efectivul poliţiei Republicii Moldova. 60 la sută dintre inspectori vor asigura securitatea delegaţiilor oficiale, iar sute de poliţişti vor fi dislocaţi pe străzile orașului....

Nicolae Boico, jurnalist TVR Moldova: Majoritatea oficialilor europeni vor ajunge la Chişinău pe 1 iunie. În această zi, spaţiul aerian al Republicii Moldova va fi închis. Responsabilii de securitatea summit-ului susţin că joi, între orele 10.00 şi 11.00, avioanele prezidenţiale vor ateriza din şase în şase minute.

Pe 1 iunie, cei aproape 50 de preşedinţi şi prim-miniştri ai statelor europene, dar și membrii delegațiilor, vor fi transportaţi cu maşini speciale la complexul vitivinicol de la Bulboaca.

Nicu Popescu, ministrul de Externe al Republicii Moldova: Summit-ul propriu-zis va începe la ora 10:30, cu sosirea liderilor delegațiilor la Castelul Mimi şi summit-ul tentativ se va încheia aproximativ la ora 19:00.

Cu ocazia summitului a fost creat un spot video dedicat reuniunii găzduite de Republica Moldova, care promovează valorile, tradițiile și aspirațiile europene.

Lucrările summitului vor fi transmise live, inclusiv prin intermediul Televiziunii Române, care are un parteneriat cu Teleradio Moldova şi Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune.

TVR Moldova va difuza o ediţie specială dedicată Summitului Comunității Politice Europene.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 29°C
IASI 28°C 22°C
CLUJ 25°C 21°C
CONSTANTA 26°C 27°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 25°C 22°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI