Măsuri de securitate excepționale pentru vizita vicepreședintelui SUA, Kamala Harris. Vineri, Bucureştiul a fost una dintre cele mai bine păzite capitale din lume

12 martie 2022, 22:19

Misiunea structurilor de forță a început cu ore bune înainte ca vicepreședintele Statelor Unite să aterizeze pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

Angajații Serviciului de Protecție și Pază erau în poziții cheie pentru a se asigura că totul decurge conform graficului.

În acțiunile de verificare au fost folosiți inclusiv câini special antrenați în detectarea materialelor explozive. Au verificat fiecare mașină din coloana oficială.

Tot traseul dintre aeroportul din Otopeni și Palatul Cotroceni a fost supravegheat de sute de polițiști și jandarmi cu multe ore înainte de punerea în mișcare a coloanei oficiale.

Șoferilor li s-a recomandat să evite deplasarea pe drumul național 1, în intervalul 12.00-17.00, pentru a nu apărea ambuteiaje.

Vicepreședintele american Kamala Harris a fost pentru prima oară în România, în cadrul unui scurt turneu în estul Europei, menit să transmită un semnal suplimentar de susținere a statelor de pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice în fața agresiunii Rusiei.

Ultimul vicepreședinte american care a vizitat România a fost chiar actualul președinte de la Casa Albă, Joe Biden. A venit în 2014, în timpul mandatului lui Traian Băsescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă