Măsuri de relaxare în timpul pandemiei în Republica Moldova

17 mai 2020, 22:05

De ieri, stomatologiile şi frizeriile au undă verde să activeze. Clienţii vor fi primiţi însă doar în baza de programări prealabile, tocmai pentru a evita formarea cozilor. Toţi lucrătorii trebuie să poarte halat, mască, mănuși, iar patronii vor trebui să instaleze dozatoare cu dezinfectant. Clienţilor li se va lua temperatura la intrarea în frizerie sau stomatologie, acolo unde vor trebuie să poarte mască de protecţie. De altfel, acest accesoriu a devenit indispendabil.

În mod obligatoriu, s-a stabilit la nivel naţional purtarea măştilor atunci când persoanele călătoresc cu transportul public, atunci când se află în spaţiile comericale, spaţii publice închise.

Masca, în mod obligatoriu, va acoperi atât gura, cât şi nasul persoanei.

În schimb, rămân închise restaurantele, cafenelele, hotelurilor, unităților de agrement, sălile de sport. Teatrele, cinematografele, sălile de concerte dar şi muzeele sunt închise. Şi frontierele rămân închise pentru cetăţenii străini. Nu a fost ridicată nici interdicţia de a organiza întruniri cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane. Autorităţile sanitare recomandă companiilor să continue, pe cât posibil, munca de la domiciliu.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite