Măsuri de relaxare în Israel, după ce jumătate din populație a fost vaccinată. Noi restricții în alte țări

7 martie 2021, 19:09

Autoritățile de la Belgrad au decis instituirea carantinei de week-end, pentru stăvilirea valului al treilea al pandemiei. Restaurantele sunt închise, magazinele au program doar până la ora 9.00 seara, iar farmaciile și benzin[riile au program redus de funcționare.

Italia este la un pas să atingă numărul de o sută de mii de decese cauzate de covid, la un an de începerea pandemiei, care a pus presiune pe sistemul medical. Italia a fost vreme de câteva luni țara cu cea mai mare rată de infectare și mortalitate din Europa.

În plin val al treilea al pandemiei, diverse țări încearcă să revină la normal. În Arabia Saudită a fost lansată o aplicație care raportează persoanele care au trecut prin boală, au fost în carantină sau au fost vaccinate. Accesul în magazine, mall-uri sau alte spații publice se face în baza acestei aplicații.

În Africa, unde vaccinarea înaintează mai lent, Etiopia a primit un prim lot de 167 de mii de doze de vaccin Astra Zeneca, contractate din India prin programul Organizației Mondiale a Sănătății, COVAX.

Cea mai relaxată țară a momentului pare să fie Israelul, care, după ce și-a vaccinat peste jumătate din populație, și-a redeschis restaurantele.

Măsura introducerii așa-numitelor permise verzi, care permit accesul israelienilor vaccinați în diverse locuri publice este criticată în diverse medii ca fiind una discriminatorie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite