Măsuri de relaxare și noi restricții împotriva COVID-19 în lume

13 decembrie 2020, 20:27

O veste mult așteptată, mai ales acum, în preajma sărbătorilor. Italienii sunt fericiți că își pot relua într-o oarecare măsură obiceiurile, iar pentru cei care au fost în izolare totală, cum e cazul Lombardiei, de exemplu, este chiar prilej de bucurie.

Chiar dacă și regiunile Piemonte, Lombardia, Basilicata și Calabria au scăpat de carantină, asta nu înseamnă că toate restricțiile au fost ridicate. In continuare nu se va circula pe durata nopții pe tot teritoriul Italiei, iar în perioada 21 decembre-6 ianuarie vor fi interzise călătoriile dintr-o regiune într-alta.

Străzile pietonale ale Madridului au fost în acest sfârșit de săptămână la fel ca în perioada de dinainte de pandemie. Poliția a încercat cu greu să mențină distanța între persoane. Oamenii au mers umăr la umăr în goană după cumpărăturile de dinainte de Crăciun.

Ca să evite o asemenea situație, Germania a hotărât ca țara să intre în carantină. De la mijlocul săptămânii se vor închide toate școlile și magazinele neesențiale. Acolo unde se poate, angajații vor muncii de acasă, în rest, producția se va opri. Măsurile rămân în vigoare cel puțin până pe 10 ianuarie.

Asta în timp ce peste ocean, în Statele Unite, a început numărătoarea inversă până la prima vaccinare anti-covid. Vaccinul abia aprobat de agenția americană a medicamentului, a pornit spre centrele din țară. Au prioritate cadrele medicale și cetățenii seniori din centrele de îngrijire.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite