Măsuri de protecţie împotriva răspândirii coronavirusului în şcolile din Europa

10 ianuarie 2022, 19:37

În Spania, 8 milioane de elevi s-au întors la şcoală. În ciuda numărului mare de infectări, autorităţile au relaxat măsurile – clasele intră în carantină dacă sunt cel puţin 5 copii bolnavi de Covid. Unele regiuni pun la dispoziţia şcolilor teste antigen gratuite.

Marea problemă rămâne lipsa profesorilor, pentru că foarte mulţi se află în carantină după ce au fost testaţi pozitiv. Cei mai mulţi sunt în Castilla la Mancha şi Andalucia. Sindicatele din învăţământ au anunţat angajarea urgentă a 7000 de suplinitori pentru ca şcolile să nu fie nevoite să trimită elevii acasă din lipsa de personal.

În Italia şcoala a reînceput pe fondul temerilor privind creşterea numărului de cazuri COVID.

Unele şcoli au preferat să rămână online, altele au decis ca, pentru moment, cursurile să se desfăşoare cu prezenţă fizică.

În Portugalia, şcoala a început cu o săptămână mai târziu decât trebuia, din cauza recentei explozii de îmbolnăviri. De câteva zile, a scăzut numărul de cazuri.

La o săptămână de la reluarea cursurilor, multe şcoli din Franţa sunt copleşite de numărul de îmbolnăviri atât în rândul elevilor, cât şi al profesorilor.

În Grecia, elevii care nu s-au putut testa acasă, fiindcă în farmacii kit-urile au fost epuizate, au stat la rând să se testeze la şcoală, înainte de a intra în clasă. Autorităţile elene anunţă că, în urma testării la domiciliu, au fost depistate 15 mii de pozitivi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite