Măsură de precauție: Cursurile mai multor facultăți din București și din țară au fost suspendate pentru următoarele zile

Facultatea de Farmacie şi Medicină din Târgu Mureş
Facultatea de Farmacie şi Medicină din Târgu Mureş
9 martie 2020, 12:53

SNSPA a anunţat, astăzi, că suspendă toate cursurile şi activităţile în perioada 10-13 martie, urmând să fie apoi adoptată o decizie cu privire la modalitatea de desfășurare a cursurilor de săptămâna viitoare. De asemenea, toate conferinţele, lansările de carte, workshop-urile şi dezbaterile programate luna aceasta la sediul SNSPA vor fi anulate.

„Prefer o abordare precaută, care să ne ajute să-i protejăm pe studenţi şi să evităm eventuale probleme. Studenţii SNSPA nu vor participa la cursuri până la finalul săptămânii, urmând ca vineri, 13 martie 2020, după o consultare mai largă, inclusiv cu autorităţile, să luăm o decizie privind modalitatea de desfăşurare a cursurilor începând de luni, 16 martie 2020”, susţine prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

Decizia îi vizează doar pe studenţii SNSPA. Angajaţii universităţii îşi vor desfăşura activitatea conform programului de lucru obişnuit.

Cursurile Facultăților de Medicină au fost suspendate în mai multe orașe

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București a anunțat, duminică,  suspendarea cursurilor, lucrărilor practice și a examenelor pentru toți studenții facultății începând de luni până la data de 31 martie.

Consiliului de Administraţie al Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Grigore T.Popa” din Iaşi a decis duminică, în contextul măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus, ca pe 9 şi 10 martie să fie suspendată în totalitate activitatea didactică cu studenţii, iar între 11 şi 31 martie cursurile să se desfăşoare online.

Școala Postliceala Sanitară „Carol Davila” din București a luat decizia suspendării cursurilor și a stagiilor clinice până pe 27 martie, prin Hotărârea Consiliului de Administrație din 8 martie, pentru a contribui activ la limitarea răspândirii noului virus.

Studenţii Facultăţii de Medicină din Sibiu nu mai fac practică în spitalele din municipiu, începând de astază, a anunţat Universitatea ”Lucian Blaga” printr-un comunicat de presă. Măsura a fost luată până la finalul lunii martie. Conducerea ULBS a decis ca în toate spaţiile didactice şi administrative să fie montate dozatoare cu dezinfectanţi.

”În acest moment situaţia la nivelul oraşului şi, implicit, a universităţii nu impune măsuri extreme, ci doar de prevenţie. Suntem în permanent contact cu autorităţile şi vom adapta măsurile în funcţie de deciziile ce se vor lua la nivel naţional”, a precizat rectorul ULBS, Sorin Radu.

De asemenea, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureş a decis suspendarea tuturor stagiilor clinice şi lucrărilor practice timp de două zile, pentru limitarea riscului de infecţie cu COVID-19, urmând ca apoi acestea să se desfăşoare în spaţii puse la dispoziţie de universitate, altele decât clinicile universitare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite