Maşinile care blochează circulaţia în Capitală vor fi ridicate!

Primarul general a avertizat în şedinţa de luni că maşinile care blochează transportul în comun vor fi ridicate. Gabriela Firea a subliniat că va fi folosită o platformă a Administraţiei Străzilor. De altfel, municipalitatea e în alertă, pentru că este aşteptat un nou episod cu ninsori şi frig.

16 Ianuarie 2017, 13:59 (actualizat 16 Ianuarie 2017, 15:21) |
Primăria vrea să ridice mașinile
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Comandament de iarnă la Primăria Capitalei. Gabriela Firea: Marţi şi miercuri, elevii pot ajunge la şcoală până la ora 09:30

"Legea, aşa cum ştiţi, s-a clarificat prin norme, la sfârşitul anului. Aceste norme trebuie să fie însuşite de către toate primăriile - atât Generală, cât şi de sectoare - prin norme interne. Începând de astăzi, toate maşinile care vor bloca tramvaiele, troleibuzele, autobuzele, transportul în comun în general, alte căi de acces, de asemenea circulaţia - banda întâi - vor fi ridicate până la aprobarea acestor norme de către consiliile locale, respectiv general pentru Primăria Capitalei, de către o platformă aflată la Administraţia Străzilor şi care va putea să acţioneze urgent. Este foarte rău că azi dimineaţa cei care au constatat că o maşină privată blochează linia de troleibuz 70 nu au acţionat, chiar dacă nu sunt încă aceste proceduri interne votate în consiliile locale, potrivit legii. Se putea acţiona imediat, energic. Venea platforma de la Administraţia Străzilor, ridica autoturismul, îl ducea într-o zonă în care nu mai bloca pe nimeni", a declarat primarul general, Gabriela Firea.

"O problemă cu care ne-am confruntat în aceste zile - dincolo de dificultăţile preluării unei cantităţi mari de zăpadă (...) - a fost aceea că o parte dintre conducătorii auto au înţeles să îşi lase maşinile ori pe linia de tramvai, ori pe linia de troleibuz, ori blocând staţiile RATB sau şcoli, spitale, instituţii ale statului', a arătat Firea.

Duminică, mijloacele de transport în comun au înregistrat în total întârzieri de 154 de minute din cauza vehiculelor parcate neregulamentar, a precizat directorul general interimar al RATB, Adrian Mihail. Vineri, intervalul întârzierilor a depăşit 600 de minute, după cum urmează: în sectorul 1 - 150 de minute, sectorul 2 - 283 de minute, sectorul 5 - 15 minute, sectorul 6 - 243 de minute.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 16°C
IASI 11°C 14°C
CLUJ 8°C 11°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 12°C 12°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI