Românii cumpără tot mai multe maşini nepoluante, arată statisticile. Banii la „Rabla Plus” s-au terminat, dar fondurile vor fi suplimentate

14 iulie 2019, 12:49

De mai bine de un an şi jumătate, Claudiu conduce o maşină sută la sută electrică.

„Având o autonomie în jur de 160 de kilometri, m-am gândit că n-am nevoie de mai mult în Bucureşti şi am ales această maşină. E o maşină destul de fiabilă, sigură, destul de plăcută la interior, e extrem de confortabilă şi m-am îndrăgostit instant”, spune Claudiu.

Şi Silviu este de un an proprietarul unui autoturism prietenos cu mediul.

„Viteză mai mare de deplasare, nu poluez, dimensiuni relativ mici, uşor de parcat, am facilităţi din partea Primăriei Generale la a parca gratuit.  Cu 30 de lei aproape o încărcare, o fac acasă.  Merg aproape patru zile”, spune Silviu.

Românilor încep să le placă tot mai mult maşinile nepoluante. O confirmă cifrele Registrului Auto Român.

În primele şase luni ale anului au fost înmatriculate peste cinci mii de maşini hibrid şi electrice noi. Plus aproape 1.700 rulate. Cu 50% mai multe faţă de anul trecut.

Pentru prima dată în istoria programului Rabla Plus, toate tichetele pentru persoanele fizice s-au epuizat în numai trei luni.

La începutul săptămânii viitoare, bugetul va fi suplimentat cu încă 15 milioane de lei, a anunţat Ministerul Mediului.

Iubitorii de maşini prietenoase cu mediul au mărşăluit prin centrul Capitalei, din dorinţa de a arăta că se poate şi fără poluare.

Prin programul Rabla Plus, statul acordă ecotichete de 45.000 de lei, respectiv 20.000 de lei la cumpărarea unei maşini noi, electrică sau hibrid. La aceste sume se adauga şi alte prime.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite