Masha, o ursoaică exploatată timp de două decenii de un circ din Ucraina, va fi adusă în sanctuarul din Zărneşti

O ursoaică din Ucraina se pregăteşte să se mute în România. O asociaţie pentru protecţia animalelor din ţara vecină vrea să aducă animalul la noi pentru că nu îi mai poate găsi un loc de trai decent. Masha a fost exploatată aproape două decenii de un circ ambulant şi a locuit mare parte din viaţă într-o cuşcă. Dacă lucrurile nu se complică în Ucraina, pe 1 martie ursoaica ar putea să ajungă în sanctuarul de la Zărneşti.

17 Februarie 2022, 18:55 Știrile TVR |
Ursoaica Masha e așteptată la Zărnești
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Masha avea doar câteva săptămâni când a fost luată de lângă mama ei şi a început antrenamentele ca să devină vedetă de circ, în Ucraina. Timp de 19 ani a fost nevoită să amuze oamenii pe arenă, în timp ce ea era ţinută prizonieră într-o cuşcă de câţiva metri pătraţi.

În urmă cu 4 ani, Masha a fost salvată şi a primit un spaţiu de locuit de 375 de metri pătraţi, adică de 100 de ori mai mare decât cuşca în care trăise atâţia ani.

Spaţiul este revendicat acum de proprietarul terenului. Şi, pentru că în Ucraina nu s-a mai găsit un loc potrivit pentru ea, Sanctuarul de la Zărneşti i-ar putea deveni casă.

Vieţi crude au trăit alţi patru urşi, până să fie salvaţi şi aduşi aici, tot din Ucraina. Alysa este oarbă. Deşi acum e bine îngrijită, se vede cât a suferit în trecut.

Acum se strâng bani şi se parcurg procedurile necesare pentru ca Masha să ajungă la Zărneşti.

Pe 1 martie, organizaţia pentru protecţia animalelor din Ucraina o va aduce pe Masha până la graniţa cu România. După formalităţile vamale, va fi preluată de Asociaţia Milioane de Prieteni şi adusă în sanctuarul de la Zărneşti.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI